Havtorn- og kæmpenatlysolie indeholder gode fedtsyrer til tør hud

Olie fra pressede bær og frø er blevet brugt rundt om i verdenen for at genoprette og vedligeholde tør hud og slimhinder.

Havtorn giver velvære til din hud og slimhinder

Havtorn vokser vildt langs kyststrækninger i Europa og Asien. Havtorn indeholder masser af vitaminer som C, E og K, samt beta-karoten, flavonoider og plantesteroler. For at udvinde olien, presses hele bærret; der er omkring 10 % olie i kernerne og ca. 25 % olie i frugtkødet. Olieindhold og fedtsyresammensætning varierer og afhænger af havtornsorten, vækstbetingelser og bærrets modenhed.

Olien, der presses ud af bærrets frugtkød, har et højt indhold af Omega-7 fedtsyrer, der antages at have en hudforyngende virkning. Omega-7 findes kun sjældent i planter. Olien indeholder også vitaminer, beta-karoten, flavonoider og plantetesteroler. I Kina og Rusland er der en lang tradition for at anvende havtornolie til behandling af brandsår, liggesår og skader på hud og slimhinder.

Kæmpenatlys med de fugtbevarende egenskaber

Kæmpenatlys er en gammel køkkenurt, der oprindeligt kommer fra Nordamerika. Olien presses ud af frøene. Mere end 80 % af olien består af linolsyre (LA) og gamma-linolensyre (GLA). Begge er vigtige Omega-6 fedtsyrer, der findes i cellemembranerne og hjælper cellerne med at holde på fugten. Kæmpenatlysolie er kendt af mange, som har atopisk dermatitis, fordi gamma-linolensyren (GLA) øger GLA-niveauet i blodet.

Havtorn Omega 7  + GLA kapslen har en unik sammensætning

Ved at kombinere den blødgørende og fugtgivende olie fra havtorn og de fugtbevarende egenskaber fra kæmpenatlysolien i den samme kapsel, får du alle de vigtigste fedtsyrer, der har betydning for din hud og dine slimhinder.

For at give ekstra næringsstoffer til sund hud og slimhinder er kapslen også tilsat zink, E-vitamin og vitamin B5 (pantotensyre).

Havtornolien er omhyggelig ekstraheret fra bærret. Den nænsomme proces gør, at Havtorn Omega 7  + GLA er ekstra rig på Omega-7 (palmitolsyre). Der er ikke anvendt opløsningsmidler i produktionsprocessen af de olier, er i Havtorn Omega 7  + GLA.